گوگل آنالیتیک و تاثیر آن بر سئو
اگر شما نیز به عنوان یک وبمستر و یا مدیر وبسایت پس از تعیین هدف و راه اندارزی وب سایت خود برای جذب مشتری و خصوصا بازرایابی اینترنتی بدنبال راهی می گردید تا حجم ترافیک و آمار بازدید کاربران از بخش های مختلف سایت خود را بررسی نمائید گوگل اینکار را با ارائه نرم افزاری بنام گوگل آنالیتیکس( Google Analytics) برای شما انجام میدهد .
این نرم افزار با نام های گوگل آنالیز، گوگل آنالیتیک و گوگل آنالیتیکز هم در بین کاربران مشهوراست.
مهمترین چیز برای یک مدیر و برنامه ریز مارکتینگ جمع آوری اطلاعات و سپس تحلیل و بکارگیری آنهاست گوگل این نرم افزار آنلاین تحت و ب خود را با امکان بررسی و تحلیل ورودیها، صفحات ورودی دهنده، زمان حضور و مسیر خروجی کاربران وارد شونده و فعالیت و میزان ترافیک سایت را در بازه زمانی مشخص برای مدیران و بازاریابان ارائه کرده است.
گوگل آنالیتیک قادر است در بازه زمانی مشخص یک گزارش از میزان دست یابی شما به هدفتان و یا درصد نزدیکی به هدف را مشخص نماید.

کاربرد گوگل آنالیتیک و نقش آن در سئو سایت
نرم افزار گوگل آنالیتیک این امکان را برایتان فراهم میآورد تا بتوانید اطلاعات مختلفی راجع به کاربران مانند : موقعیت کاربران و مرورگر مورد استفاده آنها ،رزولوشن صفحه نمایش ، فعال بودن جاوا اسکریپت و یا نصب بودن فلش بر سیستم آنها و غیره را ببینید.
گوگل آنالیتیک در واقع ابزار قدرتمندی است که به شما در انتخاب درست هدف یاری میرساند.
مثلا اگر هدف شما جذب ترافیک برای وب سایت است ، ممکن است برای دستیابی به آن از مسیرهای مختلفی مانند : سئو ، ایمیل مارکیتینگ ، تبلیغات و تبلیبغات آفلاین استفاده کنید. اما همه بازدیدهایی که از سایت شما میشود صرفا با ارزش نیستند.
همچنین ممکن است هدف شما راهنمایی کاربر به صفحات خاصی از سایتتان باشد و برای این امر میتوانید امکاناتی مانند: افزودن یک آیتم به سبد خرید ، ارائه یک ویدئو، فرم های سفارش وامکان برقراری تماس با بخش فروش را در سایتتان ایجاد کنید
اکنون زمانی کاربر تبدیل به یک مشتری میشود که مثلا عملیات خرید و پرداخت آنلاین یا ارسال فرم را در سایت انجام دهد و یا با شماره های بخش فروش تماس بگیرد و یا فرم نظرخواهی ارسال نماید.
به این ترتیب گوگل آنالیتیک آماری از بازدید کاربران و حجم ترافیک در هر یک از مراحل ذکر شده در بالا را بشما ارائه میدهد که بر اساس ان میتوانید عملکرد خود را در هر قسمت بررسی نمائید و بدانید که برای جذب مشتری بیشتر کدامیک از قسمت های سایت خود را بهینه کنید و تغییر دهید.